KÜTAHYA / MERKEZ - Fuat Paşa Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

TARİHÇEMİZ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz ilk defa 1953 yılında bu günkü 30 Ağustos İlkokulu binasında öğretime açılmış olup, ilk başöğretmeni Halil Kamil ŞARPAŞAR' dır.

Bu binada 1964 yılına kadar eğitim-öğretime devam eden Fuat Paşa İlkokulu en çok 3–4 sınıf olarak çalışmış ve mezunlar daima 30 Ağustos İlkokulu adına diploma aldıklarından kendi adına hiç mezun vermemiştir.

23 Mart 1964 tarihinde Yıldırım Beyazıt İlkokulundan 239 öğrenci ve 5 öğretmenin nakledilmesiyle bu günkü binasına kavuşan okulumuz o yıl 43 öğrenci  öğrenci mezun etmiştir.

FUAT PAŞA KİMDİR?

Okulumuza adını veren Fuat Paşa Şehrimize Hükümet Konağı, Yeşil Cami, Sultan bağı ve Aksu Dereleri drenaj duvarları gibi eserler kazandıran ve ilimizde 1893'ten 1908'e kadar 15 sene valilik yapan bir Türk Büyüğüdür.

Kendisi Girit Adasında doğmuştur.

Bucak Müdürlükleri, Mudanya Kaymakamlığı, Bilecik Mutasarrıflığı ve Kütahya Valiliği hizmetlerinde bulunmuş her çalıştığı yerde eserler bırakmıştır. Geç evlendiği için çocukları olmamıştır. Giritli Sırrı Paşa ve eski Ayan Azası Nuri Bey kardeşleridir.

Yayın: 06.12.2019 - Güncelleme: 08.02.2024 22:48 - Görüntülenme: 874

Etiketler :