KÜTAHYA / MERKEZ - Fuat Paşa Ortaokulu

Rehberlik

Eyl

Okulumuz Psikolojik Danışmanı R.Işılay SARIALTIN tarafından okulumuza başlayan tüm öğrencilerimizle okula uyum çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca Rehberlik Servisi Tanıtım semineri gerçekleştirildi.

Ara

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Ravza Işılay SARIALTIN tarafından 5.sınıf öğrencilerimize yönelik YEŞİLAY Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında ''Sağlıklı Yaşam'' konulu seminer gerçekleştirildi.

1.Sağlıklı yaşam nedir?

2.Sağlıklı beslenme nedir?

3.hijyenik gıda nedir?

4.hastalıklardan korunma yolları nelerdir?

5.teknolojinin yanlış kullanımının sağlığa etkileri nelerdir?

6.sağlıklı ve hijyenik ortam oluşturma aşamaları nelerdir?

7.sağlıklı uyku ve kıyafet seçiminin sağlıklı yaşamda ki rolleri nelerdir?

Kas

Okulumuz Psikolojik Danışmanı R.Işılay SARIALTIN tarafından 6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimize yönelik Verimli Ders Çalışma Teknikleri semineri gerçekleştirildi. Ardından öğrencilerimiz ile origami tuzluklar yapılarak verimli ders çalışma teknikleri etkinliği yapmaları sağlandı.

Öğrencilerimiz seminer ve etkinlik sonrasında;

-Verimli ders çalışma  nedir?

-Verimli ders çalışma teknikleri nelerdir?

-Ders çalışma alışkanlığı nasıl kazanılır? gibi konular hakkında bilgi sahibi oldular.

Kas

Okul Psikolojik Danışmanımız R.Işılay SARIALTIN tarafından 5.  sınıf öğrencilerimize Değerler Eğitimi kapsamında  ''SEVGİ'NİN ÖNEMİ'' semineri verildi. Seminer sonrasında öğrencilerimiz ''Sevgi nedir?,Sevginin Önemi nedir?,Büyüklere saygı küçüklere sevgi ile yaklaşmanın önemi, gibi konular hakkında bilgi edindi.

Bu değerle ilgili çalışmamızın sonunda;

1. Kendini sevme ve kendiyle barışık olma
2. İnsan sevgisini, doğa ve hayvan sevgisini öğrenme ve çevresiyle paylaşma
3. Sevgisini, olumlu duygu ve düşüncelerini ifade etme
4. Yaptığı işleri severek yapmayı öğrenme
5. Manevi değerler sevgisini kazanmanın yollarını öğrenme ve paylaşma
6. Toplumsal yaşamda güler yüzlü olma
7. İçtenlikle davranmayı öğrenme ve hayatında uygulama gibi davranışlar kazanmalarını bekliyoruz.

Ekm

Fuat Paşa Ortaokulu Psikolojik Danışmanı tarafından okulumuza başlayan tüm öğrencilerimizle okula uyum çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca Rehberlik Servisi Tanıtım semineri gerçekleştirildi.

Ekm

Değerli Öğretmenlerimiz, Erbaa Rehberlik Araştırma Merkezi'nin  hazırlamış olduığu bu program ile BEP Planları'nızı çok daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Yapmanız gereken; aşağıda bulunan linke tıklayarak istenilen bilgileri eksiksiz olarak programa girmek...Kolaylıklar dileriz.

Ekm

Değerli Sınıf Rehber Öğretmenlerimiz, Sorgun Rehberlik Araştırma Merkezi'nin  hazırlamış olduığu bu program ile Sınıf Rehberlik Planları'nızı çok daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Yapmanız gereken aşağıda bulunan linke tılayarak sınıf bilgilerinizi eksiksiz olarak programa girmek...Kolaylıklar dileriz.

Ekm

Okulumuz Psikolojik Danışmanı Ravza Işılay SARIALTIN tarafından 8.sınıf öğrencilerimize yönelik Liselere Geçiş Sistemi İlk Adım semineri gerçekleştirildi.

1.Merkezi yerleştirme sistemi
2.LGS hakkında detaylı bilgilendirme
3.Yerel yerleştirme sistemi
4.Yetenek sınavı sistemi
5.Bu sistemlere nasıl hazırlanmalıyım?

Nis

Her öğrencimiz bizim icin cok kiymetli..Uzaktan egitim sürecinde yasanabilecek olumsuzluklari en aza indirgemek adina göçmen ögrenci velilerimize rahatlikla okuyabilecekleri dilde ceviri imkani sunarak ulasmaya calistik..

Kas

Okulumuz Psikolojik Danışmanı R.Işılay SARIALTIN tarafından öğrencilerimize yönelik öz disiplin geliştirme semineri online olarak  gerçekleştirildi.Ardından hazırlanan broşür öğrenciler ile paylaşıldı.

-Öz disiplin nedir?

-Öz disiplin sağlamak için yapılması gerekenler nelerdir?